Ce inseamna si cum se scrie otaku

Ce inseamna si cum se scrie otaku

Otaku este un alt cuvant de origine japoneza intrat relativ de curand in limba romana.

Probabil ca te-ai intrebat ce inseamna si cum se scrie in japoneza otaku. Ei bine, exista doua sensuri ale acestui cuvant.

Primul este cel de baza, scris お宅, si care inseamna casa. Poti observa ca e scris din 2 caractere. Primul caracter, お, este un prefix de politete, iar al doilea, 宅, inseamna casa. O traducere mai completa ar fi venerabila casa, facandu-se referire, in general, la casa altcuiva.

Al doilea sens al cuvantului otaku este derivat din primul, si se refera la cineva care sta tot timpul in casa avand activitati de genul: citit manga, uitat la anime-uri, stat la calculator, etc. Nu exista o traducere perfecta in limba romana, dar am putea sa-l aproximam ca fiind tocilar, antisocial, obsedat de o anumita activitate in casa. Un otaku nu iese foarte des afara, nu cauta compania oamenilor, nu face activitati in grup. Initial, termenul a avut conotatii negative, ca cele de mai sus. In ultima vreme, insa, aceste conotatii nu mai sunt atat de puternice, otaku insemnand si o persoana care se pricepe foarte bine la ceva anume si care investeste foarte mult timp pentru pasiunea sa. Acesta este in general legata de manga, anime, calculatoare, dar poate fi extinsa si catre cu totul alte domenii, desemnand o persoana foarte pasionata si absorbita de aceea ce face.

Asa cum sensul cuvantului s-a schimbat, si felul in care se scrie este altul. Otaku il vom scrie in general in katakana, unul dintre silabarele japoneze, si arata asa: オタク. Katakana este un sistem de scriere fonetica, deci sunt redate doar sunetele: オeste o, タeste ta, iar クeste ku.

Leave a Comment

You must belogged in to post a comment.